Modèle qeramike i ngjyrosur i dy kullave të Bashkuara nga një urë e mbuluar e Mesit të periudhës së DIN. Lindore Han; Kulla majtas, një Saraj i fortifikuar, ka një oborr me Portik, ndërsa hyrja e kullës së djathtë, një Kullë vrojtuese, Hyet nga një påle shkallë. Druri Ishte materiali kryesor ndërtimor në arkitekturën Han. [3] Përdorej për Hollet e mëdha të pallateve, kullat shumë-katëshe, Hollet shumë-katëshe rezidenciale dhe banesat modeste. [3] Gjithësesi, për shkak të kalbjes së shpejtë dhe lehtësisë për tu djegur të drurit, ndërtesat më të vjetra prej druri të gjetura në Kinë (Janë Mjaft Holle tempujsh të malit Wutai) datojnë më Herët se Dinastia Tang (618 – 907 i s.e.). [4] historiani i Lycèe Robert L. Thorp e përshkruan skarsitetin e mbetjeve arkeologjike të periudhës Han, ashtu si dhe Burimet e letrare dhe artistike të periudhës Han të përdorura nga historianë si të dhëna Rreth Lycèe JO ekzistuese Han. [5] AJO çfarë mbetet nga Arkitektura e dinastisë Han janě mbetjet e mureve prej Tulle dhe DHEU të ngjeshur (Duke përfshirë muret e qyteteve dhe muret e varreve nëntokësore), platformat me dhe të ngjeshur për altarët dhe Hollet e tarracuar, portat me shtylla Guri ose Tulle dhe tjegullat prej qeramike të çative që Dikur zbukuronin Hollet prej druri. 6 [7] Seksione e periudhës Han të dheut të ngjeshur të murit të Madh Kinez ekzistojnë akoma në provincën Gansu, bashkë me rrënojat e tridhjetë kullave sinjalizuese dhe dy kështjellave me bedena. [8] muret e Han të qytezave kufitare dhe fortesat e Mongolisë së Shéin Ishin ndërtuar tipikisht me Tulla me balte në vend të dheut të ngjeshur. [9] Çatitë me kashtë ose me tjegulla mbaheshin nga shtylla druri, Deri në shtimin e tullës, dheut të ngjeshur ose muret prej balte të këtyre holleve në Fakt NUK e mbanin ATA çatinë.

[3] Guri dhe stukoja përdoreshin Gjithashtu për arkitekturën Private. [3] Strehët prej tjegullash të Dala ndërtoheshin për të larguar Shiun nga muret; ATO mbaheshin nga kllapat dougong që donjëherë Ishin të dekoruara në mënyrë të stërholluar. [3] Dizajne kallëp (shabllone) zakonisht dekoronin Fundin e tjegullave të çatisë, siç shihet në Modelet artistike të ndërtesave dhe në pjesët e mbijetuara të tjegullave. [10] nga materialet Ju nevojitet një bar 50×30 mm. prej SAJ do të bëhen të dy raftet dhe hapat e një shkalle. Informacione të Përgjithshme Gjatësia e shufrës duhet të jetë Rreth 13-14 m. kompanitë e specializuara zakonisht shesin lende druri me gjatësi noile në 6 ose 12 m. lenyadri (në gjuhën Marathi लेण्याद्री, leṇyādri) përfaqëson një Seri prej Rreth 30 shpellash shkëmbore budiste, të vendosura pranë Junnar-IT në distriktin Pune në shtetin indien të Maharashtras. Shpella 7 është tempull i famshëm hindoue kushtuar zotit Ganesha.

Është një nga faltoret Ashtavinayak, një Set prej tetë falle h të shquara të Ganesha-s në Maharashtra-n perëndimore. Njëzet e gjashtë nga shpellat janě të numëruara individualisht. Shpellat janě të drejtuara nga jugu dhe janě të numëruara njëra pas tjetrës nga lindja në perëndim. 1 2 [3] shpellat 6 dhe 14 janě chaitya-Griha (Kapela), ndërsa pjesa tjetër janě Vihara (banesa për murgjërit). Këto të Fundit janě në formën e banesave dhe qelave. Ka Gjithashtu Mjaft Cisterna shkëmbore Uji; DY nga à kanë mbishkrime. Modeli i shpellave, në përgjithësi, është i ngjashëm në Model dhe formë.